Imprimir

Apis Melifica

Escrito por TresPometes on 10 Febrero 2011. Posted in Dulce - Fondant

Apis mellifica aquest el nom que rep entomológicament l'abella obrera. Viu en eixams formant colònies i es dediquen a la producció de mel i cera, pel meu gust és un dels insectes més nets que hi ha, tot i que la meva mare em deia que la mel era la caca de les abelles. Encara i així em semblen fascinants.

 

 

 

 

De petita vaig tenir una experiència que encara recordo vagament, tindría uns 4-5 anys i vaig pujar al terrat a veure el meu gat, la meva mare y tenia plantetes que es posaven molt boniques a la primavera, jo anava mirant amb il.lusió i de sobte vaig descobrir una abella furgant a un dent de lleó (una mala herba que havía crescut entre els geranis), em vaig acostar i va vindre a rebre, i la resta que recordo és a la meva mare que corría cap a mí, i va ventar l'abella (va morir tràgicament en aquell mateix moment, pobra, amb els seus colorets tan vius i les seves aletes com de mitja). Doncs bé, m'havia picat, i la meva mare em va posar fang del terra de les seves adorades plantetes, la meva resposta va ser: "Peró si tan sols hem feia un besito"

Des d'aquell record amb tendressa i tristesa alhora, visc la nostàlgia de la innocència perduda.

Tot això tan sols és un breu record de la meva infantesa, i avui li faig l'homenatge que mereix.

Abaix podeu veure un pas a pas de cóm posar la coberta de fondant, la resta ja és modelatge.

Em vaig sentir una abella obrera, tota la nit treballant per assolir una tasca, la realització del pastís d'aniversari de la meva neboda. li haurieu d'haver vist la cara, va al.lucinar.

Comentarios  

 
+1 #1 Mirlu 13-06-2011 15:31
Que pasada! Me encanta!
Citar
 
 
0 #2 Esther 04-06-2012 11:46
Que tipo de moldes has utilizado? porque todos los que yo se son planos por un lado...y estos por los dos son como redondos no? y cada base es un bizcocho o son varios.....Gracias
Citar
 
 
0 #3 Eva 04-06-2012 12:36
Cito a Esther:
Que tipo de moldes has utilizado? porque todos los que yo se son planos por un lado...y estos por los dos son como redondos no? y cada base es un bizcocho o son varios.....Gracias

Son 3 bizcochos, cortados en tres capas y torneados, es decir, recortados con cuchillo de sierra para dar la forma redondeada por ambos lados, ya que los moldes son como los de toda la vida, los redondos de siempre.
Un saludo,
Eva
Citar
 

Escribir un comentario


Contacto

Si deseas información sobre nuestros talleres o cualquier otro tema...
No dudes en ponerte en contacto con nosotros!
trespometes@gmail.com